Grytnäs Kyrkby

Området ingår efter det att projektet slutförts i Grytnäs Gärde
Se under rubrik: Områden/Grytnäs Gärde

17/11 2014:
Nu är all installation inne i fastigheterna klart och alla har signal för TV och bredband.

4/11 2014
Nu återstår lite fibersvetsning och sedan kommer montören att behöva tillträde till varje fastighet för att montera TV uttag och modem till mediaboxen. De beräknar att vara klara i slutet av nästa vecka.

25/10 2014:
Nu börjar alla bitar vara på plats och du har fått mediaboxen med vidhängande fiberkabel i din hand. Nu skall du skruva upp mediaboxen där du vill ha den, dra fiberkabeln den väg du vill ha den inomhus och sedan föra ut den genom hålet du borrat i väggen. Då är det klart för montören att komma och sätta upp plåtdosan på utsidan och svetsa ihop fibern.

22/9 2014
Byggmötet har nu gått av stapeln med all praktisk information till fastighetsägare som ansluter sin fastighet till fibernätet och grävandet är i full gång.
Nu är det viktigt att du bestämmer var mediaboxens skall sitta för att bestämma hur lång fiberkabel du behöver mellan mediabox och den plåtbox där svetsning sker. OBS! Tänk på att lägga till 2 meter för svetsningen!!!
Gräv sista metern in till grund där fiberkabeln skall in till ett djup av 30 cm och placera pinnen med rosa topp vid slutet av grävningen.

Augusti 2014:
6 av 7 fastighetsägare har skrivit anslutningsavtal för installation av fiber i sina hus. Nu väntar vi bara på att grävningen skall börja!!

Området består av 7 fastigheter vid gamla kyrkbyn.
Områdesansvarig är Rickard Björklund, Skräddarbovägen 3. Tel: 070-672 84 76.
Mail: rickard@rbsportline.se